Actueel

Skelet op poten

In het Ommeland verrijst een luchtig staalskelet in elementaire vorm, zwevend boven het landschap. Straks tijdelijke huisvesting, daarna annex aan het nieuwe voorhuis en blijvend onderdeel van een nieuw ensemble.

Actueel

Stapelen wordt bekleden

Nieuwe ambachtelijkheid voor oud materiaal – constructief stapelen word bekleden en vormt de stoffering van de straat.

We werken aan een patchwork van patroonkunst. Het patchwork kent gradaties van transparantie en reageert daarmee op het achterliggende programma. De openheid van de gevel bouwt op naar een nieuwe verdieping die een derde tijdslaag weerspiegelt.

Actueel

Groene puntjes op de i

Met de aanleg van de daktuin tussen voor- en achterhuis worden de laatste stappen gezet naar voltooiing van het project Werkmanhof aan de Pelsterstraat.

Het sedumdak en de bloembakken dragen bij aan klimaatadaptatie in de versteende binnenstad. Daarnaast organiseren hoge bloembakken met begroeide schermen straks de privacy van de verschillende woningen onderling en richting de naastgelegen bebouwing.

 

Actueel

Versterkingsmaatregelen

BIM helpt. Een ‘bouwkundig informatie model’ geeft inzicht in de fysieke maatregelen die nodig zijn om te versterken. Maar ook kansen om de impact voor de bewoner beter inzichtelijk te maken. Kijken naar de toekomst. In dit geval in Schildwolde.