Appartementen Van Houtenlaan

programma

48 sociale huurappartementen

opdrachtgever

Nijestee

tags

Programma
Het woonprogramma bestaat uit 48 drie-kamer appartementen in de sociale huursector met een gebruiksoppervlak van 60 - 70 m2.

Context
Het gebouw wordt gesitueerd op de locatie en binnen de contour van de voormalige zusterflat van het RKZ. In maat en schaal is het gebouw daarmee vergelijkbaar maar zoekt in z'n oriëntatie meer aansluiting met de omgeving door de entree aan de Van Houtenlaanzijde - en de buitenruimte van de appartementen op de begane grond direct aan het maaiveld te positioneren.

Gebouw
Het appartementengebouw is in basis een metselwerk volume waaruit grote kaders zijn gesneden. Deze kaders markeren aan de westzijde de toegang tot de appartementen middels galerijen en aan de oostzijde de meeste verblijfsruimtes en balkons.

Op de begane grond zijn de kaders teruggebracht naar de maat en schaal van het afzonderlijke appartement, hiermee wordt een plint gevormd waarbij de buitenruimte aan middels betonnen 'stepstones' wordt gevormd.

De galerij is verbreed waardoor de mogelijk ontstaat tot buitenverblijf (avondzon). De balkons aan de oostzijde variëren in breedte. Een brede zone als buitenruimte en een smalle ruimte om gevelreiniging zonder installatie mogelijk te maken. Daarnaast speelt de ontstane overstek een rol in de zonwering.

contact

zofa groningen

postbus 1027
9701 BA Groningen
050-3166700
info@zofa.nl

bezoekadres

Antillenstraat 9
9714 JT Groningen

volg ons op

zofa op Twitter zofa op LinkedIn zofa op Facebook zofa Nieuwsbrief zofa op Flickr

tags

twitter